Kosten camerabewaking

Camera’s zijn een zeer effectieve manier van het bewaken van je huis en persoonlijke bezittingen. Ze zijn niet al te duur in de aanschaf en kunnen gericht worden op elke plek die je zelf wilt. Je hebt dus heel veel vrijheid bij het plaatsen van de camera. Ook kan je de beelden later gebruiken tijdens een rechtszaak als dat nodig mocht zijn en kan je ze vaak ook bekijken via je computer als je niet thuis bent. Het is mogelijk je huis zelf (gedeeltelijk) te beveiligen door camera’s aan te schaffen zonder dat je hoeft te investeren in een professioneel systeem.

De voordelen van camerabewaking

Behalve de bovengenoemde punten, heeft camerabewaking als groot voordeel dat je van buitenaf een blik kan werpen op verschillende plekken in en rondom je woning. Zo kan je waar je ook bent een oogje in het zeil houden. Als je de camera’s op een opvallende plek plaatst, schrikt het vaak de inbrekers af en werken ze preventief. En omdat de beelden worden bewaard kan je ze gemakkelijk terugkijken, zelfs van een langere tijd in het verleden.

De prijzen van de verschillende camera’s

De volgende tabel geeft de prijzen weer van losse camera’s. Je kan kiezen deze zelf te installeren, en meestal is dat niet moeilijk, of je kan een specialist inhuren om dit te doen. Dan ben je dus wel extra geld kwijt. De prijzen zijn gemiddeld en inclusief BTW.

 

Soort camera Gemiddelde kosten
Dummy camera €20
Analoge camera €140
Dome camera €140
Draadloze camera €140
Infrarood camera €220
IP camera €240

De camera soorten

De prijzen tussen de camera’s verschillen niet veel en het hangt af van je budget en je wensen welke camera het beste voor je is. Of misschien wil je wel een camera die niet opvalt of die bij de vormgeving van je huis past. De dummy camera is erg goedkoop, maar voor de andere camera’s kan je dus een gemiddelde prijs van €140 tot €240 verwachten. Wat wel vaak het geval is, is dat de duurdere camera’s beter en scherper beeld geven dan de goedkopere opties.

Een dummy camera

Een dummy camera is niet of nauwelijks van een echte camera te onderscheiden, maar is geen werkende camera. Het is een replica die je gebruikt om inbrekers af te schrikken. Vaak lopen ze door als ze zien dat er een camera hangt. Natuurlijk ben je hier verder niet door beveiligd.

 

Analoge camera

Dit is een ‘ouderwetse’ camera die opneemt met een tape. Deze is dus niet verbonden met het internet en je kan er niet elk moment een kijkje op nemen. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan, omdat je de tapes veilig kan bewaren en dat het afspelen er van niet afhankelijk is van je computer. En als je computer crasht zonder dat je een back up hebt gemaakt, heb je de tapes in ieder geval nog.

Een dome camera

De naam dome zegt het al, deze camera’s bevinden zich in een bol en zijn minder opvallend in je interieur. Het voordeel van dit type is dat je niet kan zien welke kant ze op filmen. Goedkope dome camera’s kunnen vaak niet draaien, dit kan een nadeel zijn.

Een draadloze camera

Draadloze camera’s zijn erg handig omdat je ze overal kan plaatsen. En als er een elektriciteitsuitval plaatsvindt, blijven ze gewoon werken. Omdat ze geen bedrading hebben, werken ze op batterijen en kan je ze op de meest vreemde plekken neerzetten. Dit is ook een nadeel, omdat je afhankelijk bent van een elektriciteitsbron die op kan raken. Met een paar draadloze camera’s die verbonden zijn met je computer, kan je zelf makkelijk je eigen beveiligingssysteem aanleggen. Hou er dus wel rekening mee dat je de batterijen moet controleren en vervangen om dit werkzaam te maken.

Een infrarood camera

Infrarood camera’s kunnen opnemen in het donker. Als je deze wilt richten op bijvoorbeeld je voordeur of je tuin, kan je ook ’s nachts van heldere beelden gebruik maken. Het is wel verstandig om te kijken of er geen alternatief aanwezig is, want veel losse camera’s op de markt hebben deze functie als standaard ingebouwd.

Een IP camera

IP camera’s zijn de populairste camera’s van dit moment omdat ze de beste beelden leveren in HD en ze volledig gecombineerd kunnen worden met je laptop en telefoon. De beelden die ze opnemen worden veilig opgeslagen op de cloud die je van elke computer kan benaderen.

Geld besparen op je camerabewaking

Behalve losse camera’s kan je er ook voor kiezen om een professionele set aan te schaffen en deze te laten installeren door een specialist. Hier ben je veel meer geld mee kwijt, maar zo weet je wel zeker dat het goed gebeurd. Voor mensen die met een budget werken, kan je zelf echter ook veel doen. Hier volgen een aantal tips om het goedkoper te maken.

  • Kijk naar sets: in plaats van een aantal losse camera’s te kopen, kan je ook je geld investeren in een bewaking set. Deze kosten tussen de €160 en €850 en hebben vaak meerdere componenten waar je je bewaking mee kan uitbreiden. Voor een lager bedrag krijg je met een set dus meer.
  • Dummy’s: het is altijd handig je camerabewaking aan te vullen met een aantal dummy camera’s. Deze kosten niet veel en zijn toch effectief, vooral als je er echte camera’s naast hebt lopen.
  • Wissel dure en goedkopere camera’s af: omdat de meeste camera’s met het internet verbonden zijn, kan je prima camera’s van verschillende merken naast elkaar installeren. Als je meerdere camera’s wilt, kan je bijvoorbeeld twee IP camera’s aanschaffen en deze op de kritieke plekken plaatsen, terwijl je de rest van het huis met goedkopere camera’s afdekt.

Vergelijk en bespaar

Door gebruik te maken van onze gratis vergelijkingstool, kunnen wij je een handje helpen bij het kiezen van de juiste camera voor jou. Als je invult waar je woont en welke vereisten je hebt van je camerabewaking kunnen wij je duidelijk en overzichtelijk een aantal offertes opsturen. Door deze te vergelijken kan je tot 40 procent besparen op de totaalprijs.