Kosten inbraakbeveiliging

Iedere woning heeft baat bij enige vorm van inbraakpreventie. Het is altijd verstandig de zwakke punten zoals ramen en deuren extra te beveiligen. Dit kan met een goed alarmsysteem, maar er zijn ook andere mogelijkheden waarmee je dit kan doen. Zo kan je de inbraak voorkomen of vertragen, mocht iemand proberen je woning binnen te treden en kan je gerust zijn dat je huis beveiligd is.

De prijzen van de verschillende opties

Zoals gezegd kan je meerdere maatregelen nemen om je huis beter te beveiligen tegen inbraak, en het hangt van de vormgeving van je woning en van je budget af, welke je hier van besluit aan te leggen. De volgende tabel geeft die opties weer en de gemiddelde prijzen die je hiervan kan verwachten. Veel mensen combineren twee of meer maatregelen om hun huis veiliger te maken.

 

Type inbraakbeveiliging Gemiddelde prijs inclusief BTW
Raambeveiliging €50 – €250
Buitenverlichting €55 – €150
Alarmsysteem €160 – €2400
Camerabewaking €140 – €1250
Veiligheidsrolluik €450 – €2700
Veiligheidsdeuren €650 – €2300
Deurbeveiliging €750 – 2500

Zwakke plekken

Het eerste wat je moet doen als je van plan bent één of meer van deze maatregelen te treffen, is dat je moet zorgen dat je weet wat de zwakke plekken zijn in en om je huis. Probeer zelf een keer in te breken en vraag je af hoe je dat zou doen. Geef geen geld uit aan plekken waar de beveiliging niet nodig is, maar gebruik dat geld voor de zones waar je echt verschil kan maken.

Raambeveiliging

Ramen zijn een makkelijke plek voor inbrekers om binnen te raken. Deze vormen een ingang in je huis en als ze niet open te breken zijn, heeft het maar één tikje nodig en ze liggen er uit. Dit maakt meestal wel veel lawaai, dus het is niet de favoriete plek. Soorten raambeveiliging zijn raamsloten, raambalken, raamgrepen en kierstandhouders.

Buitenverlichting

Een simpele maar effectieve manier om inbrekers af te schrikken, vooral als je voordeur in het donker staat. Een bewegingssensor zorgt er voor dat als iemand in de buurt van de deur komt, het licht aangaat en ze dus goed kunnen worden gezien door iemand van buitenaf. Buitenverlichting is niet duur, maar zeer handig, ook voor jou als je weer in het donker het sleutelgat probeert te vinden.

 

Alarmsysteem

Een basissysteem alarmpakket kan je kopen in de meeste doe-het-zelf zaken en bevatten verschillende beveiligingscomponenten. Deze zijn vaak makkelijk zelf te installeren en kunnen snel in gebruik worden genomen. Probleem met deze systemen is dat het vaak lastig is om één losse component te kopen voor het geval de oude defect is en dat ze draadloos zijn wat betekent dat je regelmatig batterijen moet controleren en vervangen. Een professioneel alarmsysteem is veel duurder en dient door een specialist te worden aangesloten. Deze zijn echter wel sterker en gevoeliger en de camera’s geven een beter beeld.

Camerabewaking

Een camera heeft verschillende functies. Zo kunnen ze inbrekers afschrikken, beelden opnemen en deze voor een lange tijd bewaren en kan je ten allen tijde kijken wat ze aan het opnemen zijn. Losse camera’s zijn er vanaf €140 en door een paar aan te schaffen en in je woning te plaatsen kan je zelf een beetje een alarmsysteem aanleggen. Professionele camerabewakingssystemen zijn een stuk duurder en moeten door een specialist worden geïnstalleerd.

Veiligheidsrolluik

Dit zijn vaak automatische of met een hendel aangestuurde luiken die je raam compleet afsluiten van buiten. Door de luiken bijvoorbeeld ’s avonds of tijdens je vakantie naar beneden te doen, zorg je er voor dat niemand op dat moment bij je raam kan. Ook werken ze goed als zonnewering en isolatie.

Veiligheidsdeuren en deurbeveiliging

Veiligheidsdeuren en deurbeveiliging maken het een inbreker zeer moeilijk om een huis via de deur te betreden. Hij is er hoe dan ook lang mee bezig om binnen te raken, en tijd is iets wat een inbreker niet heeft. Een nieuwe sterke deur is altijd een optie, deze zijn vaak ook brandremmend, maar een steekslot kan ook al erg effectief zijn. Samen met een goede buitenverlichting, zal de inbreker hier niet proberen naar binnen te komen.

Geld besparen op je inbraakbeveiliging

Een aantal maatregelen tezamen kunnen dus de prijs al erg doen oplopen. Helemaal als je een specialist moet inhuren om ze te installeren. Hier volgen een paar tips waarmee je eventueel geld kan besparen op je rekening.

  • Meerdere klussen tegelijkertijd: door met de vakman af te spreken dat je meerdere maatregelen tegelijkertijd gedaan wilt hebben, kan je vaak een korting krijgen. Ook als je dit misschien samen doet met de buren, kan je flink in prijs besparen door met de vakman te onderhandelen.
  • Doe het zelf: een aantal dingen kan je ook zelf installeren zoals camera’s, een buitenverlichting en doe-het-zelf alarmsystemen.
  • Gebruik dummy camera’s: voor €20 kan je al een dummy camera aanschaffen. Dit is geen echte camera, maar is nauwelijks van echt te onderscheiden. Inbrekers worden hierdoor afgeschrikt.

 

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kan je nog meer besparen op je totale rekening. Deze tool neemt je locatie en wensen en legt die voor aan een aantal vakmensen in jouw buurt. Binnen een korte tijd zullen we je een aantal offertes aanleveren die je kunnen helpen bij het maken van een beslissing omtrent je inbraakbeveiliging. Deze tool is vrijblijvend en gratis, en kan je op weg helpen naar een betaalbare inbraakbeveiliging.